Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2020
Ζω στην Ελλάδα - Μαθαίνω για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Προετοιμάζομαι για τον κόσμο!
 
Ένα σύγχρονο σχολείο οφείλει μεταξύ πολλών άλλων να προετοιμάσει τους μαθητές του ως αυριανούς πολίτες της χώρας τους αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η καταλληλότερη περίοδος είναι στα σχολικά χρόνια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για τον σκοπό αυτό ετοιμάσαμε ένα 3ετές πρόγραμμα διδασκαλίας, για να ερευνήσουν και να μελετήσουν οι μαθητές την ιστορία και τις βασικές αρχές, τη λειτουργία των θεσμών, τις αξίες και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διάφορους τομείς.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκινά στη Γ΄ Γυμνασίου - στο μάθημα της Ιστορίας -  συνεχίζεται στην Α’ Λυκείου - στο μάθημα της Πολιτικής Παιδείας - και ολοκληρώνεται στη Β΄ Λυκείου  - στις δράσεις της Ερευνητικής Εργασίας. Αφορά δηλαδή στις ηλικίες που οι μαθητές μπορούν να σταθούν κριτικά απέναντι σε όσα μαθαίνουν, εμπεδώνοντας με αυτόν τον τρόπο σε βάθος τη νέα γνώση και ενισχύοντας τη διάθεσή τους για συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες. Οι γλώσσες υλοποίησης του προγράμματος είναι η ελληνική, η αγγλική και η γερμανική ως μια διαρκής υπόμνηση της ανάγκης του σύγχρονου Ευρωπαίου πολίτη να επικοινωνεί ουσιαστικά στο πλαίσιο της Ευρώπης αλλά και του κόσμου. Μπορείτε να δείτε τους μαθητές μας να περιγράφουν τη δουλειά τους εδώ:

http://ea.gr/eu-video

 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved