Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2020
Οι μαθητές της Δ΄ τάξης προσεγγίζουν πανανθρώπινες αξίες μέσα από το παιχνίδι ...
 
Μια μέρα οι πανανθρώπινες αξίες είχαν την τιμητική τους στην τάξη και αφού τονίσαμε τη σημασία τους για την πρόοδο κι εξέλιξη των κοινωνιών, βρεθήκαμε να τις ιεραρχούμε ανάλογα με την αξία τους στη δική μας ζωή. Καταγράψαμε παραδείγματα από την καθημερινότητά μας και κάθε τμήμα ετοίμασε ένα αντικείμενο - σύμβολο στο ταμπλό του κι οι αξίες ... πέταξαν με ένα αερόστατο, ταξίδεψαν ως την άκρη του κόσμου με ένα καράβι, τις σκόρπισε ο αέρας καθώς γυρνούσε ο ανεμόμυλος ή ακόμη ζέσταναν τις ψυχές μας με τις ακτίνες του ήλιου. Στη συνέχεια ορίσαμε τη συνεργασία ως αξία σημαντική για όλους μας και αναζητήσαμε στιγμιότυπα σε βίντεο ταινιών, αγώνων, pit stop που αναδεικνύουν τη συνεργασία ή τη μη συνεργασία ομάδων. Κι ένα πρωί από τη θεωρία περάσαμε στην πράξη καθώς μια πρόκληση μας περίμενε στο προαύλιο ... «Πώς μπορούσε η ομάδα μας να χωρέσει σε όλα αυτά τα σχήματα, χωρίς να πατάμε γραμμές και κυρίως χωρίς να μαλώνουμε και να σπρώχνουμε;». Η δυσκολία έγινε μεγαλύτερη … όταν σε ζευγάρια πια, με τα μάτια κλειστά με μάσκα ύπνου έπρεπε να ακολουθούμε οδηγίες πιστά σε διαδρομές, χωρίς να μιλάμε, απλά με ένα άγγιγμα. Οι ομάδες που συνεργάστηκαν σωστά μας έδωσαν συμβουλές ώστε να γίνουμε καλύτεροι...

     

 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved