Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2012
Συζήτηση - Επίσκεψη του Γερμανού Πρέσβη στην Ελληνογερμανική Αγωγή
 
Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Wolfgang Dold, επισκέφθηκε την Ελληνογερμανική Αγωγή και συνομίλησε με μαθητές του Λυκείου μας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους και να θέσουν ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση στη χώρα μας, τη σχέση μας με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και το μέλλον της Ευρώπης. Ο Πρέσβης δήλωσε γοητευμένος και συγκινημένος από τη ζεστασιά της υποδοχής και τη φιλικότητα που έδειξαν οι Έλληνες στο άτομό του, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στη χώρα μας, παρότι, αναγνωρίζει ότι τελευταία η κρίση χρέους δημιούργησε μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες των δύο χωρών, αναβιώνοντας στερεότυπα που θεωρούνταν ξεπερασμένα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των μαθητών, ο κ. Dold δήλωσε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση και να τονίζουμε συνεχώς τις θετικές προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν. Τόνισε επίσης ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος και η κοινή πορεία της Ελλάδας με τους εταίρους στην ευρωζώνη είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση. Κλείνοντας παρότρυνε τους νέους να αγωνίζονται, να οραματίζονται για το μέλλον και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι, όταν τα μεταρρυθμιστικά μέτρα αποδώσουν, θα υπάρξει πάλι ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Δελτία τύπου της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας:
(Ελληνικά - Γερμανικά)


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved