Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2022
Διαδικτυακή ξενάγηση των μαθητών της Γ' Γυμνασίου στον επιταχυντή του Mainz από απόφοιτο του σχολείου
 
Το 2015 όταν ο Θοδωρής Μανούσος αποφοίτησε από την Ελληνογερμανική Αγωγή, έγραψε στο βιβλίο αποφοίτων πως η δράση που σημάδεψε τη σχολική του ζωή ήταν η επίσκεψη με τους συμμαθητές του στο CERN. Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, ο Θοδωρής «επέστρεψε» στο σχολείο του, και μας μετέφερε, μαζί με τους  μαθητές της Γ΄τάξης του Γυμνασίου στον επιταχυντή ηλεκτρονίων του Πανεπιστημίου του Mainz (https://www.kernphysik.uni-mainz.de/) όπου ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του. Ο οικοδεσπότης μας είχε σκοπό να μεταδώσει στους «συμμαθητές» του την αγάπη του για την επιστήμη και το πάθος του για την έρευνα. Όπως έκαναν για αυτόν χαρισματικοί επιστήμονες, όπως ο Michael Hoch και ο Mick Storr που είχαν ξεναγήσει τον Θοδωρή και τους συμμαθητές του, όταν επισκέφτηκαν το CERN. Η ιστορία συνεχίζεται λοιπόν, και στον δρόμο της βρίσκουμε κι άλλους υποστηρικτές στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε την εκπαίδευση, να την κάνουμε πιο ενδιαφέρουσα για να κινητοποιήσουμε όλους τους μαθητές να γίνουν εξερευνητές του κόσμου, ανεξάρτητα από το εάν θα γίνουν ερευνητές και επιστήμονες ή όχι. << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved