Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2022
2o Bραβείο για τους μαθητές της Β' Γυμνασίου στον διαγωνισμό ιστορίας «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ»
 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι μαθητές της Β' Γυμνασίου έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό «Προσφυγικά Μονοπάτια»,  με σκοπό να ερευνήσουν, να μελετήσουν, να καταγράψουν τις προσωπικές ιστορίες των προσφύγων και να αποτυπώσουν τις διαδρομές τους σε ψηφιακούς χάρτες. Οι μαθητές, με τη συνδρομή των καθηγητών τους, κλήθηκαν αρχικά να αναζητήσουν είτε στο διαδίκτυο είτε στο οικογενειακό ή ευρύτερο περιβάλλον τους αρχειακό υλικό, ιστορίες και προσωπικές μαρτυρίες των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους το 1922. Με τη χρήση ειδικού λογισμικού που θα παραχωρείται δωρεάν στα σχολεία στο πλαίσιο του προγράμματος gis4greekschools,  αποτύπωσαν εν συνεχεία σε ηλεκτρονικούς χάρτες τη διαδρομή της εκάστοτε διήγησης, συμπεριλαμβάνοντας λεπτομέρειες για τον κάθε σταθμό της στο ψηφιακό περιβάλλον, συνθέτοντας έτσι το χρονικό της πορείας των εκπατρισμένων.
Το σχολείο μας έλαβε μέρος στο διαγωνισμό, με την εργασία με τίτλο: "Στην Προκυμαία της Σμύρνης ... Από κεχαγιάς, κηπουρός στα βασιλικά ανάκτορα - Πρόσφυγας Ανέστης  Τσαϊλάρης" και διακρίθηκε με το 2ο βραβείο στην κατηγορία του Γυμνασίου. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved