Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2022
Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού ερευνούν και ανακαλύπτουν τον τρόπο λειτουργίας των ηλιακών ρολογιών του σχολείου μας
 
Οι μαθητές της Α' Δημοτικού στο πλαίσιο της μελέτης τους για τον Ήλιο και το ηλιακό σύστημα αναρωτήθηκαν τον τρόπο λειτουργίας του ηλιακού ρολογιού. Έκαναν υποθέσεις, συζήτησαν και συνέδεσαν τη λειτουργία του με τη δημιουργία της σκιάς.
Στο προαύλιο του σχολείου έπαιξαν με τις δικές τους σκιές και τις σχεδίασαν με κιμωλία στο έδαφος κατανοώντας έτσι τους παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται ο σχηματισμός των σκιών.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν ένα από τα ηλιακά ρολόγια στην είσοδο του σχολείου μας. Μέτρησαν τις γραμμές που είναι χαραγμένες στο ηλιακό ρολόι και παρατήρησαν τη σκιά που δημιουργείται πάνω σε αυτό. Στο φύλλο παρατήρησής τους κατέγραψαν τον αριθμό που έδειχνε η σκιά του ηλιακού ρολογιού και τον συνέκριναν με την ώρα που έδειχνε το ρολόι τους. Διαπίστωσαν, έτσι, ότι οι δυο αυτοί αριθμοί ήταν ίδιοι.
Ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος όταν κατάφεραν, τέλος, να υπολογίσουν μόνοι τους την ώρα με τα ηλιακά ρολόγια που είχαν κατασκευάσει οι ίδιοι με απλά υλικά στην τάξη τους! Αφού χρησιμοποίησαν πυξίδα, για να εντοπίσουν τον Βορρά και να επιλέξουν τον σωστό προσανατολισμό για το ηλιακό τους ρολόι, αξιοποίησαν τις παρατηρήσεις και τα αποτελέσματα της μελέτης τους και με αυτοπεποίθηση αναγνώρισαν την ώρα και την ανακοίνωσαν στους συμμαθητές και στη δασκάλα τους!
 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved