Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2022
Βράβευση της καλύτερης ψηφιακής επιστημονικής ιστορίας με θέμα «Ταξίδι στο διάστημα» για τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού
 
Φέτος οι μαθητές της Ε' Δημοτικού γνώρισαν μέσα από ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το διάστημα, το ηλιακό σύστημα και τους πλανήτες. Μελέτησαν το ζήτημα του αποικισμού στον Άρη και στη Σελήνη, ερεύνησαν τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένα καταφύγιο, πειραματίστηκαν και κατασκεύασαν το δικό τους μοντέλο καταφυγίου.
Στη συνέχεια αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό μια νέα πρόκληση. Συμμετείχαν σε εσωτερικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το σχολείο για τη συγγραφή επιστημονικής ψηφιακής ιστορίας με θέμα: «Ταξίδι στο διάστημα».
Οι μαθητές οργάνωσαν ομάδες και με εφόδια τις γνώσεις που είχαν αποκομίσει και σύμμαχο τη φαντασία τους συνέθεσαν τις δικές τους ομαδικές, επιστημονικές ιστορίες τις οποίες και ανέβασαν σε ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα.
Οι ιστορίες των ομάδων αξιολογήθηκαν πολύπλευρα από Επιστημονική Επιτροπή. Η πλοκή, η συνοχή και η πρωτοτυπία των ιστοριών καθώς και η συνεργασία της ομάδας αξιολογήθηκαν από τις δασκάλες των τμημάτων. Η επιστημονική τεκμηρίωση των ιστοριών αξιολογήθηκε από τους καθηγητές της Φυσικής. Η αισθητική των εργασιών και η πρωτοτυπία των καλλιτεχνικών δημιουργημάτων με τα οποία πλαισίωσαν τις εργασίες τους αξιολογήθηκαν από τους καθηγητές των Εικαστικών. Η αξιοποίηση τεχνολογικών εργαλείων στην ιστορία εξετάστηκε από τους καθηγητές της Πληροφορικής. Η παρουσίαση του μοντέλου καταφυγίου που κατασκεύασαν οι ομάδες, καθώς και η ικανότητα επίλυσης κάποιας προβληματικής κατάστασης που τυχόν προέκυψε αξιολογήθηκαν από εξωτερικούς συνεργάτες, τον Δρ. Κοσμά Γαζέα, Αστροφυσικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Δρ. Νικόλαο Σέργη, Διαστημικό Φυσικό και διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος.
Όλοι μας εντυπωσιαστήκαμε από τις γνώσεις, την πρωτοτυπία και την αυτενέργεια όλων των μαθητών μας που δημιούργησαν εξαιρετικές ψηφιακές ιστορίες!
Η εργασία που δημιουργήθηκε από την ομάδα 2 του Ε3 τμήματος με μέλη τις μαθήτριες Λάλλου Βάλια, Μαλαφούρη Χριστίνα, Παπαγεωργίου Αθανασία, Σταματάκη Παναγιώτα και Χαρακτινιώτη Ιουλία, διακρίθηκε και βραβεύτηκε, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη συνολική βαθμολογία (89,2%).
Η βράβευση της ομάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 με την παρουσία όλων των μαθητών της Ε’ Δημοτικού. Στην κάθε μαθήτρια-μέλος της νικήτριας ομάδας δόθηκε ως βραβείο από ένα τηλεσκόπιο για νέες αναζητήσεις.
Συγχαρητήρια, παιδιά!


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved