Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2022
Μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού θέτουν τα ερωτήματά τους για την οικονομία
 
Μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού θέτουν τα ερωτήματά τους για την οικονομία στον καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Προέδρου και Ιδρυτή του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, κ. Ν. Φίλιππα

Οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού προσέγγισαν το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και τη σχέση της με την παγκόσμια οικονομία. Συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πράσινη Απόδραση», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης “Οικονομία και Κλίμα – Handle with care”, στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος. Μέσα από μια διασκεδαστική μουσειακή εμπειρία, έλυσαν γρίφους, ενημερώθηκαν για την κλιματική αλλαγή, τις επιπτώσεις της, τον ρόλο των κεντρικών τραπεζών, αλλά και συζήτησαν για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να μετατρέψουμε την κλιματική κρίση σε ευκαιρία.
Την Πέμπτη 14 Απριλίου αντιπροσωπεία μαθητών είχε την ευκαιρία να παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Προέδρου και Ιδρυτή του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Ν. Φίλιππα με τίτλο «Το αλφαβητάρι της οικονομίας για παιδιά μέχρι 12 ετών», που αποτελεί ένα εικονογραφημένο βιβλίο-λεξικό της οικονομικής και χρηματοοικονομικής επιστήμης.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος από το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους στον συγγραφέα σχετικά με την οικονομία και να συνομιλήσουν μαζί του.
Τα θέματα συζήτησης που έθεσαν μέσα από τα ερωτήματά τους πολλά... Κρατικός προϋπολογισμός, ισοτιμία νομισμάτων, κόκκινα δάνεια, bitcoin, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Έτσι, κατανόησαν βασικές οικονομικές και χρηματοοικονομικές έννοιες.
Οι  μαθητές μας, πάντα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την πράσινη οικονομία και επιχειρηματικότητα! << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved