Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2022
Το Δημοτικό γιορτάζει το Πάσχα!
 
Πλησιάζουμε στο Πάσχα, στη μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης, και με πασχαλινές δραστηριότητες μπήκαμε στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης! Στην Α’ Δημοτικού οι μαθητές δημιούργησαν με οδηγό τη φαντασία τους τις πιο περίτεχνες λαμπάδες! Οι μαθητές της Β’ Δημοτικού συζήτησαν για τα γεγονότα που γιορτάζει η εκκλησία μας τη Μεγάλη Εβδομάδα καθώς και για τα πασχαλινά έθιμα, ορισμένα από τα οποία παρακολούθησαν στον διαδραστικό πίνακα. Έμαθαν παίζοντας παιχνίδια smart με πασχαλινό περιεχόμενο. Με τα αβγά που έβαψαν γέμισαν τα πιο όμορφα πασχαλινά καλαθάκια! Στη Γ’ Δημοτικού συζήτησαν για τα γεγονότα και τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας και για τα Πάθη του Χριστού, καταγράφοντας τα κυριότερα σημεία στο Λευκό Τετράδιο. Έφτιαξαν τις δικές τους πασχαλινές λαμπάδες, θέλοντας οι περισσότεροι να κάνουν ένα δώρο με πολλή αγάπη στην οικογένειά τους! Στη Δ’ και την Ε’ Δημοτικού ανέλυσαν κείμενα σχετικά με το Πάσχα. Μίλησαν για τη Μεγάλη Εβδομάδα, έτσι αντιλήφθηκαν ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία καθεμία από τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας είναι αφιερωμένη σε κάποιο ή κάποια επιμέρους περιστατικά των Παθών. Τα παιδιά διακόσμησαν τη δική τους λαμπάδα με τα αγαπημένα τους υλικά. Στη χειροποίητη πασχαλινή τους κάρτα έγραψαν τις πιο θερμές τους ευχές! Οι μεγαλύτεροι μαθητές, της ΣΤ’ Δημοτικού, διάβασαν λογοτεχνικά κείμενα σχετικά με το Πάσχα και με σύμμαχο τη δημιουργικότητά τους έφτιαξαν τη δική τους πασχαλινή λαμπάδα!
Καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη και ελπίδα!
 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved