Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2022
Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού υποστηρίζουν τις εργασίες τους σε Επιστημονική Επιτροπή
 
Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού μελέτησαν το ζήτημα του αποικισμού στον Άρη και στη Σελήνη. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές, οργανωμένοι σε ομάδες, μελέτησαν τις συνθήκες που επικρατούν στον Άρη και τη Σελήνη. Αναζήτησαν πληροφορίες και ερεύνησαν τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένα καταφύγιο. Στη συνέχεια κατασκεύασαν το δικό τους μοντέλο καταφυγίου με απλά υλικά, ένα στάδιο ιδιαίτερα δημιουργικό... Πύραυλοι, ρόβερ, θερμοκήπια, δεξαμενές με νερό, οξυγόνο και αποθήκες τροφών ξεχώριζαν στις μακέτες των μαθητών!
Στο εργαστήριο Φυσικής οι μαθητές πειραματίστηκαν με τις κατασκευές τους, έλεγξαν τη θερμομόνωση, την αντοχή, τη μάζα, τις διαστάσεις και την παρεμπόδιση της UV ακτινοβολίας του καταφυγίου τους.  Αφού κατέγραψαν τις πειραματικές μετρήσεις τους, συζήτησαν στις ομάδες τους και αποφάσισαν τις διορθώσεις που πρέπει να κάνουν, ώστε να βελτιώσουν την κατασκευή τους. Ο πειραματικός επανέλεγχος της κατασκευής τους οδήγησε τις ομάδες στην τελική απόφαση για τις αλλαγές τους.
Την Παρασκευή 8 Απριλίου παρουσίασαν και υποστήριξαν την εργασία τους με αυτοπεποίθηση στην Επιστημονική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους Δρ. Κοσμά Γαζέα, Αστροφυσικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Δρ. Νικόλαο Σέργη, Διαστημικό Φυσικό και διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές! << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved