Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2022
Οι μαθητές της Δ' Δημοτικού ανέλαβαν ρόλο επιστήμονα και πραγματοποίησαν την πρώτη τους μελέτη πεδίου!
 
Οι μαθητές της Δ´ Δημοτικού ανέλαβαν ρόλο επιστήμονα και πραγματοποίησαν την πρώτη τους μελέτη πεδίου!
 Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού τους προγράμματος τα παιδιά ασχολήθηκαν φέτος με το νερό. Μελέτησαν τις φυσικές καταστάσεις του νερού και τον κύκλο του στη φύση κάνοντας πειράματα στην τάξη. Αναγνώρισαν και συνέκριναν τα ποσοστά νερού διάφορων ζωντανών οργανισμών, ώστε να διαπιστώσουν τις ανάγκες τους για νερό. Συζήτησαν το πρόβλημα της λειψυδρίας και τους τρόπους εξοικονόμησης του νερού στην καθημερινότητά τους.
 Στη συνέχεια προχώρησαν στη μελέτη των υδάτινων οικοσυστημάτων επισκεπτόμενοι τον ποταμό Ερασίνο, στον υδροβιότοπο Βραυρώνας. Εκεί, οι μικροί ερευνητές πραγματοποίησαν ελέγχους στην ποιότητα του νερού με τα πειράματά τους. Χρησιμοποιώντας απόχες και μεγεθυντικούς φακούς αναγνώρισαν τους μικροοργανισμούς που ζουν στο νερό του ποταμού και τους ταυτοποίησαν με τις αντίστοιχες φωτογραφίες του εγχειριδίου τους. Αξιοποίησαν τις επιστημονικές αναφορές, την ομαδοποίηση των μικροοργανισμών που ζουν στο καθαρό νερό και των μικροοργανισμών που ζουν στο ρυπασμένο νερό. Με τα πεχάμετρα και τα θερμόμετρα, τόσο τα απλά όσο και τα ψηφιακά, κατέληξαν στο βασικό συμπέρασμά τους, ότι το νερό του ποταμού είναι καθαρό. Σημαντική βοήθεια για την ακριβή μέτρηση της θερμοκρασίας ήταν το ψηφιακό θερμόμετρο που κατασκεύασαν στο μάθημα της Πληροφορικής. Συνέδεσαν έναν αισθητήρα θερμοκρασίας στην πλακέτα ARDUINO, για να μετρήσουν τη θερμοκρασία του νερού και να τη συγκρίνουν με τη μέτρηση του θερμομέτρου.
 Τα αποτελέσματα της έρευνας τους για την ποιότητα του νερού του ποταμού τους όπλισαν με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό για επόμενες ανακαλύψεις!


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved