Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2022
Οι μαθητές της Α’ και της Γ’ Δημοτικού συνομιλούν και παίζουν με τη συγγραφέα Ελένη Σταματούδη
 
Οι μαθητές της Ελληνογερμανικής Αγωγής συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις μέσα από τις οποίες καλλιεργούν αξίες και αναπτύσσουν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες.

Τους πρώτους μήνες της σχολικής τους ζωής τα «πρωτάκια» μας συμμετείχαν στο εργαστήριο δεξιοτήτων «Το σχολείο μου». Τα παιδιά μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες γνώρισαν το σχολείο τους και τους συμμαθητές τους. Παράλληλα, προσέγγισαν αξίες της σχολικής ζωής, όπως ο σεβασμός, η ευγένεια, η καλοσύνη, η συμπόνια, αξίες που είναι σημαντικές για την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων και την επιτυχημένη κοινωνική συναναστροφή. Με αφορμή τα βιβλία της συγγραφέως κ. Ελένης Σταματούδη «Καλοί τρόποι στο σχολείο» και «Καλοί τρόποι στο τραπέζι», συζήτησαν τους κανόνες της σχολικής ζωής, έπαιξαν σχετικά διαδραστικά παιχνίδια και μίλησαν για τη σωστή συμπεριφορά στο μάθημα, στο διάλειμμα και στην ώρα του φαγητού.

Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τη συγγραφέα κ. Σταματούδη στο σχολείο μας, συνομίλησαν και μοιράστηκαν μαζί της σκέψεις και εντυπώσεις από τα βιβλία που διάβασαν.

Την ίδια ημέρα, οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού παρουσίασαν στους μικρότερους μαθητές της Α΄ τάξης το επιτραπέζιο παιχνίδι που είχαν δημιουργήσει, όταν εκείνοι, ως «πρωτάκια», γνώριζαν τους «καλούς» τρόπους. Εξήγησαν τους κανόνες του παιχνιδιού και έπαιξαν μαζί τους αλλά και με τη συγγραφέα, έχοντας πάντα στο μυαλό τους το... “Savoir Vivre”!


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved