Startseite | Veranstaltungen | Kultur
 

Kultur

 Jahr: 2020
  - «Η Κάλλας, ο Μινωτής, ο Κουν και τα μαγειρευτά της Κάκιας»
die Veranstaltung   
 
«Η Κάλλας, ο Μινωτής, ο Κουν και τα μαγειρευτά της Κάκιας»

Για την Ελληνογερμανική Αγωγή παιδεία και πολιτισμός συμπορεύονται και συνδέονται άρρηκτα σε όλες τις πτυχές και δράσεις της σχολικής μας καθημερινότητας και ζωής. Μία ακόμα πρωτοβουλία του σχολείου μας δίνει ακριβώς αυτό το στίγμα. Με υπερηφάνεια παρουσιάζουμε το λεύκωμα «Η Κάλλας, ο Μινωτής, ο Κουν και τα μαγειρευτά της Κάκιας» αφιερωμένο στην οικογένεια του Λεωνίδα Λιακόπουλου. 60 χρόνια ζωής των καλλιτεχνών στην Επίδαυρο μέσα από ιστορίες που έμειναν αξέχαστες στην αυλή του «Λεωνίδα». Ανέκδοτες προσωπικές μαρτυρίες σημαντικών και δημοφιλών καλλιτεχνών και διανοουμένων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του σχολείου μας συνθέτουν ένα πρωτότυπο θεατρικό λεύκωμα με στίγμα ιστορικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό. Οικοδέσποινα της ονομαστής ταβέρνας μαζί με τους δύο γιους της, Νίκο και Γιώργο Λιακόπουλο, η Κάκια Λιακοπούλου ιστορεί τους σταθμούς ζωής αυτών των 60 χρόνων μαζί με την ευρύτερη οικογένεια των καλλιτεχνών τιμώντας τη μνήμη του Λεωνίδα Λιακόπουλου. Η έκδοση είναι εμπλουτισμένη με ιστορικές φωτογραφίες με αυτόγραφα και αφιερώσεις των πρωταγωνιστών στους τοίχους του εστιατορίου, τις οποίες η Ελληνογερμανική Αγωγή ψηφιοποίησε αποκλειστικά για το λεύκωμα αυτό. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη μας κάνει την τιμή και προλογίζει το λεύκωμα: «Είναι αξιέπαινη η Ελληνογερμανική Αγωγή που καλλιεργεί με γνώση και συνέπεια τον Πολιτισμό και κάνει οικεία τα πρόσωπα των δημιουργών στους μαθητές της. Αυτή η πρωτότυπη μελέτη, στην οποία καταγράφεται ένα σημαντικό μέρος της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού θεάτρου, ανοίγει ένα τεράστιο παράθυρο μπροστά στα μάτια μας, για να δούμε το καθημερινό πρόσωπο εκείνων που στο θέατρο της Επιδαύρου ποιούν ήθος».

 << Rückseite  

 

 
Ellinogermaniki Agogi
Ausbildungsstufen
Fachbereiche
Schüler
Ehemalige
Forschungsaktivitäten
Veranstaltungen
Veröffentlichungen
Neueinschreibungen
Stellenangebote
 Infobrief
Bitte schreiben Sie hier Ihre
E-Mail-Anschrift. Sie bekommen dann unsere Infobriefe.
Ihre E-Mail:
 Unsere Neuigkeiten
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια