ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
2019  |  2018  |  2017
2016  |  2015  |  2014
2013  |  2012  |  2011
2010  |  2006
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί φέτος διαδικτυακά. Θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή zoom την οποία καλείστε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή ή το τάμπλετ σας εδώ: www.zoom.us/download.
 

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Ποιος είναι ο ρόλος ενός καθηγητή ή μιας καθηγήτριας της γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα; Ποιους στόχους θέτουμε για το μάθημα μας; Να επιτύχουν όλοι οι μαθητές μας στις εξετάσεις για τα πτυχία του Ινστιτούτου Goethe; Να αξιοποιούμε καινοτόμες μεθόδους και μέσα, για να είναι το μάθημά μας ενδιαφέρον και ελκυστικό για τους μαθητές; Ή μήπως να κάνουμε τους μαθητές μας ικανούς να επικοινωνήσουν με επιτυχία σε ένα γερμανόφωνο περιβάλλον; Και ποιες είναι οι προσδοκίες των παιδιών και των γονέων τους, αλλά και των ενήλικων μαθητών από το μάθημα γερμανικής γλώσσας; Να αποκτήσουν πτυχία; Να επικοινωνούν στα γερμανικά; Να αξιοποιήσουν όλα όσα ένα ενδιαφέρον μάθημα γερμανικών έχει να τους προσφέρει; Η να τεθούν τα θεμέλια για μια πετυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία; Όλα αυτά τα ερωτήματα αναδεικνύουν το εύρος των απαιτήσεων μίας ουσιαστικής και αποδοτικής διδασκαλίας.

O προσδιορισμός και η επίτευξη προσωπικών στόχων αλλά και η αξιοποίηση μεθόδων και εργαλείων με στόχο τη βελτίωση του μαθήματος αποτελεί άξονα της δουλειάς των διδασκόντων τη γερμανική ως ξένη γλώσσα. Η επιλογή κατάλληλων διδακτικών εγχειριδίων είναι απαραίτητη αλλά όχι αρκετή για τη σωστή διδασκαλία του μαθήματος. Κάθε τάξη, κάθε τμήμα είναι διαφορετικό. Εμείς οι διδάσκοντες πρέπει να αναρωτιόμαστε κάθε φορά αν μπορούμε να ανταποκρινόμαστε επαρκώς στις απαιτήσεις των μαθητών μας.

Το 12ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τη Διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2020 στην Παλλήνη έχει ως θέμα «Η διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας από το Α έως το Ω» και καθρεφτίζει το εύρος και την πολυπλοκότητα των απαιτήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι καθηγητές της γερμανικής γλώσσας. Στόχος του συνεδρίου είναι να δώσει ευκαιρίες επιμόρφωσης σε καθηγητές και καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα και να προσφέρει ένα πλαίσιο για την επιστημονική ανταλλαγή απόψεων. Διοργανωτές του συνεδρίου είναι η Ελληνογερμανική Αγωγή, το Ινστιτούτο Goethe, η Γερμανική Κεντρική Υπηρεσία για τα Σχολεία στην Αλλοδαπή και η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Call for papers! Στις δραστηριότητες του συνεδρίου περιλαμβάνονται ομιλίες και εργαστήρια γνωστών πανεπιστημιακών, έμπειρων επιμορφωτών και δημιουργικών διδασκόντων. Παρακαλώ στείλτε μας τις προτάσεις σας για ομιλίες και/ή εργαστήρια μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 στο dafkon@ea.gr

Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι δωρεάν. Για οργανωτικούς ωστόσο λόγους είναι σημαντικό να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας.

 

 

 

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Μάρτιος 2024
 Κ   Δ   Τ   Τ   Π   Π   Σ 
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
[σήμερα] 

 

 

Υποστηρικτές:

 

Υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα

 

Διοργανωτής:

Ελληνογερμανική Αγωγή