ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
ΘΕΜΑΤΑ
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2006

 

Και φέτος στο συνέδριο θα έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ. Φέρτε τα βιβλία που δεν σας είναι χρήσιμα πια. Σίγουρα κάποιος θα τα «υιοθετήσει» !
 

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από γρήγορες αλλαγές και εξελίξεις. Ό,τι ίσχυε χτες αμφισβητείται σήμερα. Η διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας δεν εξαιρείται από τις εξελίξεις. Όποια καθηγήτρια και όποιος καθηγητής πιστεύει ότι η εμπειρία μας είναι επαρκής, για να διδάσκουμε με ελαχίστη προετοιμασία και χωρίς σκέψη για αλλαγή και αναθεώρηση του τρόπου διδασκαλίας του, κάνει λάθος και «παίρνει ένα μάθημα» από μαθητές που βαριούνται στο μάθημα, δεν συνεργάζονται και τελικά δεν μαθαίνουν. Στην αγορά εμφανίζονται συνέχεια καινούργια βιβλία και υλικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν όλο και περισσότερες απαιτήσεις και επιπλέον η μορφή και ο τρόπος των εξετάσεων αλλάζει συνεχώς. Πώς μπορούμε λοιπόν να είμαστε ενήμεροι και έτοιμοι για τις αλλαγές; Πώς μπορούμε να προετοιμάσουμε το μάθημά μας και να διδάσκουμε με αποτελεσματικότητα, με έμφαση στις ανάγκες και τις δεξιότητες των μαθητών; Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι διδάσκοντες – σχεδιάζοντας, προγραμματίζοντας – παίζουν ένα κεντρικό ρόλο για την επιτυχία του μαθήματος. Κάθε φορά ωστόσο πρέπει να αποφασίζουμε εκ νέου τι ακριβώς κάνει το μάθημά μας αποτελεσματικό και τι μας οδηγεί στους στόχους μας με τους δικούς μας μαθητές. Πώς μπορώ να βελτιώσω το μάθημά μου; Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα για όλους μας. Αλλά μόνοι μας δεν μπορούμε το απαντήσουμε. Χρειαζόμαστε υποστήριξη μέσω από ένα πλαίσιο σωστής και ολοκληρωμένης επαγγελματικής επιμόρφωσης.

Το 11ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τη Διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2019 στην Παλλήνη έχει ως θέμα «Η διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας σήμερα: Συνεργατική μάθηση, επικοινωνιακή προσέγγιση, καλύτερα αποτελέσματα». Στόχος του συνεδρίου είναι να προσφέρει ένα πλαίσιο για την επιστημονική ανταλλαγή απόψεων και να δώσει ευκαιρίες επιμόρφωσης σε καθηγητές και καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα. Διοργανωτές του συνεδρίου είναι η Ελληνογερμανική Αγωγή, το Ινστιτούτο Goethe, η Γερμανική Κεντρική Υπηρεσία για τα Σχολεία στην Αλλοδαπή και η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Στις δραστηριότητες του συνεδρίου περιλαμβάνονται ομιλίες και εργαστήρια γνωστών πανεπιστημιακών, έμπειρων επιμορφωτών και δημιουργικών διδασκόντων.

Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι δωρεάν. Για οργανωτικούς ωστόσο λόγους είναι σημαντικό να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας.

Εδώ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή!

Εδώ θα βρείτε την αφίσα.

 

 

 

Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Απρίλιος 2024
 Κ   Δ   Τ   Τ   Π   Π   Σ 
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
[σήμερα] 

 

 

Υποστηρικτές:

 

Υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα

 

Διοργανωτής:

Ελληνογερμανική Αγωγή