ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
ΘΕΜΑΤΑ
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2006

 

Και φέτος στο συνέδριο θα έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ. Φέρτε τα βιβλία που δεν σας είναι χρήσιμα πια. Σίγουρα κάποιος θα τα «υιοθετήσει» !
 

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Τι σημαίνει τελικά καλή διδασκαλία και πώς γίνεται πράξη; Ένα μάθημα θεωρείται καλό, όταν επιτυγχάνονται οι μαθησιακοί στόχοι; Όταν τα παιδιά και οι έφηβοι αποκτούν και εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας; Όταν δείχνουν ενθουσιασμό; Όταν το μάθημα προκαλεί συναισθήματα; Όταν βιώνουν επιτυχίες; Όταν έχουν την πεποίθηση ότι μαθαίνουν κάτι σημαντικό, που θα τους βοηθήσει στη μετέπειτα ζωή τους; Όταν εμπνέονται από τον εκπαιδευτικό και τον τρόπο διδασκαλίας; Όταν υποστηρίζονται μέσω της διδασκαλίας στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους; Ναι, πράγματι, όλα αυτά θα έπρεπε να είναι στοιχεία της διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας. Ακόμα και η προετοιμασία για τις εξετάσεις έχει το δικό της ρόλο δεδομένου ότι η επιτυχία στις εξετάσεις αποτελεί κίνητρο μάθησης.

Η οργάνωση ωστόσο και η διεξαγωγή ενός καλού μαθήματος δεν προκύπτει μόνο από την επιλογή του κατάλληλου εγχειριδίου. Αντίθετα απαιτεί σωστό σχεδιασμό και προετοιμασία, προκειμένου να γίνει ελκυστικό και ενδιαφέρον για τους μαθητές. Χρειαζόμαστε κάθε φορά καινούργιες ιδέες, πρέπει όμως εμείς οι ίδιοι οι διδάσκοντες να ασχολούμαστε ιδιαιτέρως με τις ικανότητες των μαθητών μας. Αυτή ακριβώς είναι και η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Καλούμαστε να σχεδιάζουμε ενδιαφέροντα, πολύπλευρα, «έξυπνα» μαθήματα που θα δώσουν σε όλους τη δυνατότητα να μάθουν γερμανικά μέσα από μία διαδικασία ευχάριστη. Αυτό θα είναι το θέμα του φετινού συνεδρίου.

Το 10ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τη Διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2018 στην Παλλήνη έχει ως θέμα την «Διδακτικές προσεγγίσεις για την καλλιέργεια δεξιοτήτων». Στόχος του συνεδρίου είναι να προσφέρει ένα πλαίσιο για την επιστημονική ανταλλαγή απόψεων και να δώσει ευκαιρίες επιμόρφωσης σε καθηγητές και καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα. Διοργανωτές του συνεδρίου είναι η Ελληνογερμανική Αγωγή, το Ινστιτούτο Goethe, η Γερμανική Κεντρική Υπηρεσία για τα Σχολεία στην Αλλοδαπή και η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Στις δραστηριότητες του συνεδρίου περιλαμβάνονται ομιλίες και εργαστήρια γνωστών πανεπιστημιακών, έμπειρων επιμορφωτών και δημιουργικών διδασκόντων.

Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι δωρεάν. Για οργανωτικούς ωστόσο λόγους είναι σημαντικό να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας.

Εδώ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή!

Εδώ θα βρείτε το φυλλάδιο και την αφίσα.

 

 

 

Τρίτη 23 Απριλίου 2024
Απρίλιος 2024
 Κ   Δ   Τ   Τ   Π   Π   Σ 
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
[σήμερα] 

 

 

Υποστηρικτές:

 

Υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα

 

Διοργανωτής:

Ελληνογερμανική Αγωγή