ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΘΕΜΑΤΑ
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

«Μαθαίνουμε διά βίου - και εμείς, οι διδάσκοντες.» Βασικά στοιχεία για την επαγγελματική εξέλιξή των εκπαιδευτικών αλλά και την επιτυχία της διδασκαλίας είναι η συνεχής επιμόρφωση και η αναζήτηση καινούργιων εμπειριών .

Στόχος του συνεδρίου «Γερμανικά ως Ξένη Γλώσσα - μεθοδολογία, εργαλεία και κίνητρα» που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και  11 Σεπτεμβρίου 2010 στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων «Ελληνογερμανική Αγωγή» στην Παλλήνη, είναι να δώσει στους διδάσκοντες Γερμανικά στην Ελλάδα την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον τομέα της επιστήμης τους, αλλά και για καινοτόμες εφαρμογές και προγράμματα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Διοργανωτής του συνέδριου είναι η Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe και τους συλλόγους καθηγητών γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη, την Παρασκευή 10/9 από 16.00 - 20.00, και Σάββατο 11/9  από 9.00 - 15.00.

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου θα είναι ο καθηγητής Prof. Dr. Jörg Roche, από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου (Ludwig-Maximilians-Universität) ο οποίος θα μιλήσει για τις «Νέες Τεχνολογίες στην εκμάθηση και διδασκαλία ξένων γλωσσών». Ο κύριος Roche είναι επίσημος εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας, επιστημονικός διευθυντής του «Deutsch Uni Online» (DUO) και εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού «Zeitschrift fur interkulturellen Fremdsprachenunterricht».

Στις δραστηριότητες του συνέδριου περιλαμβάνονται τα εργαστήρια του κυρίου Hans-Martin Wickert για τη γλωσσική δραστηριοποίηση σε ανοικτές και κλειστές επικοινωνίες καθώς και των Anke Stöver-Blahak / Matthias Perner (από το Πανεπιστήμιο του Ανόβερου) με θέμα «Το ραπ στο μάθημα γερμανικών». Επίσης, θα παρουσιαστούν θέματα σχετικά με τη φωνητική, τα blogs, τις διαδραστικές ασκήσεις, τις δομές του προφορικού και γραπτού λόγου κ.ά.

Θα χαρούμε για τη συμμετοχή σας.




Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Μάρτιος 2024
 Κ   Δ   Τ   Τ   Π   Π   Σ 
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
[σήμερα] 




Υποστηρικτές:


Διοργανωτής:


Υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Goethe-Institut Athen Griechischer Deutschlehrerverband