ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
 

EME Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.), ως μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Μαθηματικών, διεξάγει τα τελευταία 80 χρόνια μαθητικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα. Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή της και έχοντας ως πεποίθηση ότι η μαθηματική σκέψη μπορεί να γίνει κτήμα όλων των μαθητών, πρόσφατα δημιούργησε έναν νέο, πρωτότυπο διαγωνισμό με το όνομα «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ».

Στόχος του διαγωνισμού «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» είναι να αναπτύξουν οι μαθητές κριτική ικανότητα και σκέψη και να αναγνωρίσουν την αξία των μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές Β', Γ', Δ', Ε', Στ΄ Δημοτικού και Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου. Η Ελληνογερμανική Αγωγή, ως κέντρο εξέτασης, για το σχολικό έτος 2019-20 θα υποδεχθεί μαθητές Δημοτικού της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα κληθούν να απαντήσουν σε 25 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, κλιμακούμενης δυσκολίας, εντός μιάμισης ώρας. Όλοι οι μαθητές θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής υπογραμμένη από τον Πρόεδρο της Ε.Μ.Ε., Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Ανάργυρο Φελλούρη.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος συνδρομητές του περιοδικού «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» της Ε.Μ.Ε. Η ετήσια συνδρομή του περιοδικού, κόστους 10 ευρώ, καταβάλλεται στην Ε.Μ.Ε. μέσω των κέντρων εξέτασης. Ως κέντρο εξέτασης, η Ελληνογερμανική Αγωγή, θα συγκεντρώσει και θα αποδώσει ομαδικά στην Ε.Μ.Ε. τις συνδρομές των μαθητών που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Τη φετινή σχολική χρονιά ο διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» θα διεξαχθεί πανελλαδικά το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στις 09:30 π.μ. Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι απαραίτητος ο κωδικός συμμετοχής που θα λάβει ο/η μαθητής/τρια από το κέντρο εξέτασης και ένα έγγραφο ταυτοποίησης (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, βιβλιάριο υγείας, ταυτότητα αθλητικού συλλόγου κ.ά.).

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό καθώς και ενδεικτικά θέματα υπάρχουν διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του «ΠΥΘΑΓΟΡΑ» (www.hms.gr/pythagoras/).

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 
Εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή»
Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο
Οδός Δημητρίου Παναγέα, 153 51 Παλλήνη Αττικής