Αρχική σελίδα | Εκπαιδευτικά τμήματα | Τμήμα Ξένων Γλωσσών | Τμήμα Γερμανικών
 

Τμήμα Γερμανικών

Η γερμανική γλώσσα διδάσκεται συστηματικά σε καθημερινή βάση από τα προνήπια. Η διδασκαλία γίνεται από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό και βασίζεται στη χρήση των πλέον ελκυστικών αλλά και σύγχρονων μεθόδων. Τα βιβλία που επιλέγονται υιοθετούν μια μοντέρνα προσέγγιση της γλώσσας και πραγματεύονται θέματα επίκαιρα, που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των μαθητών κάθε ηλικίας. Οι ειδικές για κάθε βαθμίδα εκδόσεις του σχολείου με ασκήσεις και πρόσθετο διδακτικό υλικό, η χρήση πολυμέσων και η αξιοποίηση του διαδικτύου αποτελούν συμπληρωματικά μέσα, που κάνουν τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας σε όλες τις τάξεις όχι μόνο ευχάριστη αλλά και αποδοτική.

Οι μαθητές κατατάσσονται τόσο στο πρωινό όσο και στο απογευματινό πρόγραμμα του σχολείου σε ολιγομελή ομοιογενή τμήματα, που αντιστοιχούν στο επίπεδο των γνώσεων τους. Τα απογευματινά φροντιστηριακά τμήματα απευθύνονται στους μαθητές που χρειάζονται κάποια ενίσχυση στην ξένη γλώσσα ή επιθυμούν να καλύψουν με ταχύτερο ρυθμό την ύλη, προκειμένου να φτάσουν νωρίτερα στις εξετάσεις για την απόκτηση ενός διπλώματος. Το σχολείο αποτελεί εξεταστικό κέντρο του Ινστιτούτου Goethe και της Συνόδου των Υπουργών Παιδείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για τις εξετάσεις του διπλώματος ΚΜΚ. Στο σχολείο λειτουργεί γραφείο ενημέρωσης, που βοηθά τους μαθητές να επιλέξουν το κατάλληλο ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα για τη συνέχιση των σπουδών τους στη Γερμανία.

Η διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας σε ομοιογενή επίπεδα δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να προετοιμάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις ακόλουθες εξετάσεις:

1. Εισαγωγή στη Γερμανική Σχολή Αθηνών
2. Πρώτο δίπλωμα του Ινστιτούτου Goethe (Fit in Deutsch 1 / Επίπεδο A1)
3. Δεύτερο δίπλωμα του Ινστιτούτου Goethe (Fit in Deutsch 2 / Επίπεδο A2)
4. Τρίτο δίπλωμα του Ινστιτούτου Goethe (Zertifikat / Επίπεδο B1)
5. Τέταρτο δίπλωμα του Ινστιτούτου Goethe (Επίπεδο Β2)
6. Δίπλωμα της Διαρκούς Συνόδου των Υπουργών Παιδείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Deutsches Sprachdiplom der KMΚ / Επίπεδο Γ1)


KMKSprachdiplom der Kultusministerkonferenz (KMK)
Τη σχολική χρονιά 1998-99 οι μαθητές του σχολείου αποκτούν τη δυνατότητα, μόνο αυτοί από τα ελληνικά σχολεία, να δίνουν εξετάσεις για το δίπλωμα της γλώσσας της Συνόδου των Υπουργών Παιδείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Το δίπλωμα αυτό μαζί με το απολυτήριο του Ενιαίου Λυκείου και τους βαθμούς στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εξασφαλίζει την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γερμανιας, της Αυστριας και της γερμανοφωνης Ελβετίας.

Η επιτυχία αυτή αποτέλεσε δικαίωση για τον προσανατολισμό του σχολείου και τη μεθοδική και αποτελεσματική διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας.

 

 
Alumniportal Deutschland
 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Τμήμα Ξένων Γλωσσών
Τμήμα Γερμανικών
Τμήμα Αγγλικών
Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Τμήμα Μουσικών Σπουδών-Ωδείο
Τμήμα Φυσικών Επιστημών
Τμήμα Απογευματινών Δραστηριοτήτων
Καλοκαιρινά Τμήματα-Αθλοπαιδεία
Δράσεις τα Σαββατοκύριακα
Βιβλιοθήκη
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια