Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2012
Παρέα με τον συγγραφέα Θανάση Χειμωνά - Λογοτεχνικές Συναντήσεις
 
Ο πραγματικός έρωτας είναι πάντα ανεκπλήρωτος. Αυτό το συναίσθημα, όταν το ζήσεις, θα ανακαλύψεις πως δεν είναι πραγματικά αυτό που φανταζόσουν, όσο δυνατό και αν είναι. Για το Θανάση Χειμωνά κάπως έτσι φαντάζει ο ιδανικός έρωτας και κάπως έτσι με αυτές τις φράσεις ξεκίνησε και μια από τις πιο ιδιαίτερες συζητήσεις που έχουν γίνει στα σχολικά πλαίσια. Σε μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα απολαμβάνοντας ένα ποτήρι ζεστό καφέ, γνωρίσαμε και μιλήσαμε με τον- πρωτίστως- συγγραφέα, έξι κιόλας βιβλίων, θίγοντας μια ποικιλία θεμάτων –μια ευγενική έκφραση για να αποφύγω το ‘τρελάναμε με ερωτήσεις’. Προσιτός, φιλικός και προπάντων αληθινός, ο Θανάσης Χειμωνάς δεν δίστασε να μας μιλήσει ακόμη και για τον πατέρα του, Γιώργο, αλλά και να μας περιγράψει τα ίδια τα συναισθήματά του, αν και ο ίδιος φαινόταν άνθρωπος, που από την πρώτη φορά δεν θα σε άφηνε να διεισδύσεις στη βαθύτερη ψυχή του.
Εντυπωσιακός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει το κάθε του βιβλίο. Όπως μας ομολόγησε ο ίδιος, του είναι αρκετά επίπονο, έως και αδύνατο, μετά την ολοκλήρωσή τους να τα διαβάσει ξανά. Δεν αντέχει να προσπαθεί να βρει λάθη σε κάτι που βγήκε από μέσα του, που είναι κομμάτι του εαυτού του. Αντιμετωπίζει όμως κάθε βιβλίο του σαν να είναι το τελευταίο. Αφού πρώτα ολοκληρώσει την ιστορία στο μυαλό του, παίρνει χαρτί – και όχι υπολογιστή! – και ξεκινάει να αποτυπώνει και να δίνει υπόσταση στην ιδέα του. Όταν βάλει και την τελευταία τελεία νιώθει πως η συγγραφή για εκείνον έλαβε τέλος, μην πιστεύοντας πως θα μπορεί να γράψει κάτι καινούριο. Παρόλα αυτά δεν φοβάται καθόλου την ημέρα που θα στερέψει από έμπνευση και δεν θα έχει τίποτα άλλο να γράψει, γιατί πιστεύει πως αν ποτέ έρθει αυτή η μέρα, πολύ απλά δεν θα υπάρχει λόγος να συνεχίζει να γράφει. Δεν έχει ούτε την απαίτηση, αλλά ούτε και τη φιλοδοξία να φύγει από αυτό τον κόσμο ως συγγραφέας.
Μας μίλησε και για τα ήδη εκδιδόμενα βιβλία του, με τίτλους ‘Δεν την αγαπάω πια’ , ‘Η μπλε ώρα’ , ‘Ραγδαία επιδείνωση ’ , ‘Η μπλε ώρα’ , ‘Ανεξιχνίαστη ψυχή ,’ Σπασμένα ελληνικά’ και Ραμόν‘’ ,αποκαλύπτοντάς μας πως τα περισσότερα από τα βιβλία του στην αρχή ξεκινούσαν με διαφορετικό τίτλο πριν καταλήξουν στους ίδιους υπάρχοντες.
Αυτά και άλλα πολλά συζητήθηκαν το μεσημέρι εκείνο και όλοι όσοι έγιναν θεατές και ακροατές μιας τόσο όμορφης συγκέντρωσης, έφυγαν με ένα χαμόγελο στα χείλη αλλά και με πολλά συναισθήματα συνάμα με αφορμές για προβληματισμό και σκέψεις…


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: contact.ea.gr Copyright Ellinogermaniki Agogi 2023. All rights reserved