Home  |  Sitemap  |  Contact       
   
Search:
Home | News
 
News
 Year: 2018
Διαδραστική έκθεση των μαθητών της Δ΄ Δημοτικού - Υγιεινή Διατροφή - «Των φρονίμων τα παιδιά τρέφονται υγιεινά»
 

Την Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, οι μαθητές της Δ΄ τάξης παρουσίασαν το Διαθεματικό πρόγραμμα της τάξης τους με θέμα τις διατροφικές συνήθειες, στάσεις και συμπεριφορές. Οι μαθητές οργάνωσαν με ενθουσιασμό ανοιχτή διαδραστική έκθεση στο σχολείο, έστησαν περίπτερα δράσης, ξενάγησαν τους επισκέπτες και παρουσίασαν τις εργασίες τους.

Έτσι ανέλαβαν ρόλους :

  • Παρουσίασαν καρέ - καρέ τις δράσεις τους μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ενημέρωσαν τους επισκέπτες για τα συμπεράσματα που έβγαλαν μέσα από τις συνεντεύξεις που πήραν από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων αλλά κι από την καταγραφή των δικών τους καθημερινών γευμάτων για δύο εβδομάδες.
  • Προσκάλεσαν τους καλεσμένους τους σε ένα μοναδικό ταξίδι γευσιγνωσίας στον κόσμο με πρώτη στάση τον χάρτη της Ευρώπης όπου παρουσίασαν τα κυριότερα προϊόντα κάθε χώρας. Στη συνέχεια «σέρβιραν» επτά από τα πιο γνωστά πρωινά του κόσμου σε μια τρισδιάστατη απεικόνιση και αναπαρέστησαν γνωστές σημαίες κρατών με τα σημαντικότερα προϊόντα τους ενώ στο περίπτερο «Πού πάει αυτή η βαλίτσα» οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από πού κατάγονται διάφορα προϊόντα. 
  • Έλεγξαν τις διατροφικές συνήθειες, τις στάσεις και συμπεριφορές των ενηλίκων μέσα από ένα σύντομο ερωτηματολόγιο και τους προκάλεσαν σε μια «δοκιμασία» λιπομέτρησης όπου μοιράστηκαν μαζί τους τις γνώσεις τους πάνω στην υγιεινή κι ισορροπημένη διατροφή.
  • Αξιοποίησαν τις γνώσεις τους, προσκαλώντας τους καλεσμένους στο πρότυπο παντοπωλείο «Η Υγιεινή Γωνιά» σε ένα διαδραστικό παιχνίδι αναζήτησης κι επιλογής του πιο υγιεινού προϊόντος βάση των συστατικών στη συσκευασία.
  • Υποστήριξαν την έρευνα που πραγματοποίησαν με θέμα «Τι εφαρμόζω - Στάσεις και συμπεριφορές» σε μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης. Παρουσίασαν τα βήματα της έρευνάς τους, μοιράστηκαν τα αποτελέσματα, τα σχόλια, τα συμπεράσματά τους όπως και τις συμβουλές τους για μια σωστή διατροφή.
  • Έπαιξαν με όλους όσους βρέθηκαν στο σχολείο εκείνη την ημέρα παιχνίδια, που έφτιαξαν με κέφι και φαντασία στην τάξη …γνώσεων πολλαπλής επιλογής, μαγνητικά αλλά και επιδαπέδιο στο αίθριο.
  • Μοιράστηκαν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και παρουσίασαν τα έργα τους εφαρμόζοντας τον «πουαντιγισμό». Έφτιαξαν τις βαλίτσες τους εμπνευσμένες από τον Ακριθάκη, «έστρωσαν» τραπέζια με τοπία κι έγραψαν καλλιτεχνικά τα ονόματα φρούτων και λαχανικών. Επίσης μελοποίησαν τους στίχους τους, παράγοντας μελωδίες από καθημερινά αντικείμενα οικιακής χρήσης στα ηχο-μαγειρέματα.
  • Τέλος, προώθησαν το μήνυμα της στροφής προς μια πιο ισορροπημένη διατροφική συμπεριφορά μέσα από τις αφίσες που έφτιαξαν και κάλεσαν τους επισκέπτες να μοιραστούν τις σκέψεις και τις εντυπώσεις τους στον «τοίχο», που για ακόμη μια χρονιά «έγραψε ιστορία»…

Τον σχολιασμό των εργασιών των μαθητών έκανε η Δρ. Ματάλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου.
Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την εξαιρετική και γεμάτη φαντασία δουλειά τους!!!!!!


 

 << Back 
Ellinogermaniki Agogi
Educational Levels
Educational Departments
Students' Projects
Graduates
Research Activity
Events
Publishing Activity
Registration of New Students
Job Positions
 Newsletter
Please insert here your email to receive information material from us.
your e-mail:
 News
Schoolbooks for the Ministry
Teachers of Ellinogermaniki Agogi have authored the official schoolbooks for Science in the 5th and 6th Grade of Primary School, and for German in High School.
συνέχεια
 
Premises
In school year 2006-2007, state-of-the-art, high-standard new school premises for all levels of education started their operation in Pallini.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  You can contact Ellinogermaniki Agogi by E-mail: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2019. All rights reserved