Home  |  Sitemap  |  Contact       
   
Search:
Home | News
 
News
 Year: 2018
Διαδραστική έκθεση των μαθητών της Ε δημοτικού - «Το Διάστημα και το ηλιακό μας σύστημα»
 

Την Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018, οι μαθητές της Ε’ τάξης παρουσίασαν το Διαθεματικό πρόγραμμα της τάξης τους με θέμα «Το Διάστημα και το ηλιακό μας σύστημα». Οι μαθητές με πολύ κέφι και ενθουσιασμό ανέλαβαν τον ρόλο ξεναγού και παρουσίασαν στους επισκέπτες στη διαδραστική έκθεση των δραστηριοτήτων τους με θέμα το ηλιακό μας σύστημα.

Οι μικροί επιστήμονες του διαστήματος έκαναν επίδειξη πειραμάτων αστρονομίας στα οποία συμμετείχαν οι γονείς, παρουσίασαν το ηλιακό μας σύστημα μέσα από κατασκευές και μοντέλα του ηλιακού μας συστήματος, μίλησαν για τα φυσικά χαρακτηριστικά κάθε πλανήτη και παρακίνησαν τους γονείς να παίξουν μαζί τους σε διαδραστικά παιχνίδια γνώσης με θέμα τους πλανήτες.

Έδειξαν εφαρμογές της διαστημικής τεχνολογίας στη ζωή μας (Spinoffs), παρουσίασαν και εξήγησαν το πείραμα του Ερατοσθένη, το πείραμα του Φουκώ και την κατασκευή και τη λειτουργία των ηλιακών ρολογιών, εξήγησαν πώς δημιούργησαν πυραύλους υπό κλίμακα και πώς τους εκτύπωσαν στον 3D printer

Τέλος, παρουσίασαν μοντέλα καταφυγίων στον 'Aρη που κατασκεύασαν εργαζόμενοι σε ομάδες και ακολουθώντας την επιστημονική πειραματική μεθοδολογία και ξεφύλλισαν μαζί με τους γονείς τις φανταστικές ιστορίες σε μορφή e-book, τις οποίες δημιούργησαν ανά ομάδες, με θέμα ένα μελλοντικό ταξίδι στον Άρη (Mars stories) και με επιστημονικό υπόβαθρο, αφού βασίζονται στις ρεαλιστικές συνθήκες που επικρατούν στον Κόκκινο πλανήτη.

Ιδιαίτερη εμπειρία αποτέλεσε για τους μαθητές και για όλους όσοι παρευρίσκονταν στην εκδήλωση, η σύνδεσηι σε πραγματικό χρόνο με τη ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ 2, ένα τεχνητό περιβάλλον που υποστηρίζεται από επιστήμονες - ερευνητές στην έρημο της Αριζόνα  και προσομοιάζει τις συνθήκες διαβίωσης για τον άνθρωπο και τα φυτά σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον ενός πλανήτη έξω από τη Γη μας.

Οι μαθητές μας υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους σχετικά με τη δυσκολία που εμφανίζει όλο αυτό το εγχείρημα αλλά και για ειδικότερα θέματα που αφορούν τη ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ 2 και ένα πιθανό μελλοντικό επανδρωμένο ταξίδι στον 'Aρη και έλαβαν πολύ ουσιαστικές και εμπεριστατωμένες απαντήσεις από τους εκπροσώπους της ΒΙΟΣΦΑΙΡΑΣ 2. Επιπλέον όλοι είχαμε τη μοναδική εμπειρία να δούμε ζωντανά εικόνες από το εξωτερικό περιβάλλον (τροπικό δάσος, ωκεανός, καλλιέργειες) αλλά και από τους εσωτερικούς χώρους της ΒΙΟΣΦΑΙΡΑΣ 2.

Οι εργασίες των μαθητών ( καταφύγια στον 'Aρη και Mars stories) αξιολογήθηκαν από ομάδα εκπαιδευτικών και από εξωτερικούς αξιολογητές και βραβεύτηκε η καλύτερη. Οι μαθητές της ομάδας που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία: Μαυρόγιαννης Στράτος, Μαμίτσα Βασιλική, Λαγουδάκης Δήμος και Φιλιππάκη Μυρτώ, θα ταξιδέψουν στο Cite de l’espace, στην Τουλούζη (http://www.cite-espace.com/), όπου θα έχουν τη μοναδική εμπειρία να περιηγηθούν στις εκθέσεις και στους χώρους του θεματικού πάρκου με θέμα το διάστημα και να  συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σε δράσεις προσομοίωσης πτήσεων στο διάστημα!

Τον σχολιασμό των εργασιών των μαθητών έκαναν οι κ. Δαγκλής Ι., καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γαζέας Κ., λέκτορας αστροφυσικής ΕΚΠΑ και ο κ. Γιαννακής Ο., αστροφυσικός, ΙΑΑΔΕΤ, Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Επρόκειτο για μια μοναδική βραδιά που συνδύασε την επιστήμη με την φαντασία και μας ταξίδεψε πολύ πολύ μακριά! Συγχαρητήρια στα παιδιά μας!   

 << Back 
Ellinogermaniki Agogi
Educational Levels
Educational Departments
Students' Projects
Graduates
Research Activity
Events
Publishing Activity
Registration of New Students
Job Positions
 Newsletter
Please insert here your email to receive information material from us.
your e-mail:
 News
Schoolbooks for the Ministry
Teachers of Ellinogermaniki Agogi have authored the official schoolbooks for Science in the 5th and 6th Grade of Primary School, and for German in High School.
συνέχεια
 
Premises
In school year 2006-2007, state-of-the-art, high-standard new school premises for all levels of education started their operation in Pallini.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  You can contact Ellinogermaniki Agogi by E-mail: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2019. All rights reserved