Home  |  Sitemap  |  Contact       
   
Search:
Home | News
 
News
 Year: 2016
Sommercamp in Athen
 
33 έφηβοι, 15 αγόρια και 18 κορίτσια, ετοιμάζουν τις αποσκευές τους και ξεκινούν από 9 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης για ένα ξεχωριστό ταξίδι. Προορισμός τους η Ελλάδα και τόπος συνάντησης η Ελληνογερμανική Αγωγή. Νέοι άγνωστοι μέχρι στιγμής μεταξύ τους συναντιούνται σε ένα καλοκαιρινό camp, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Goethe και η Ελληνογερμανική Αγωγή από τις 25 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του σχολείου στην Παλλήνη. Τους ενώνει η ηλικία, οι εφηβικές ανησυχίες, τα όνειρα για το μέλλον αλλά και η συμμετοχή των σχολείων τους στο δίκτυο Pasch. Το δίκτυο Pasch «Σχολεία: μαζί χτίζουμε το μέλλον» αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και στοχεύει στην προώθηση και διάδοση της γερμανικής γλώσσας και του γερμανικού πολιτισμού. Στο δίκτυο συμμετέχουν 1700 γερμανόφωνα σχολεία από όλο τον κόσμο.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο «Sommercamp in Athen» θα γνωριστούν μεταξύ τους, θα ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, θα παρουσιάσουν στοιχεία του πολιτισμού της χώρας τους, θα γνωρίσουν τη νοοτροπία άλλων λαών, θα επικοινωνήσουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες στη γερμανική γλώσσα και θα συμβιώσουν για 9 μέρες και νύχτες. Θα επισκεφτούν αξιοθέατα, θα παρακολουθήσουν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, θα ζήσουν την καθημερινότητα της ζωής στην Αθήνα και στην Παλλήνη. Θα ακολουθήσουν για λίγο τα βήματα των δρομέων του κλασικού Μαραθωνίου, θα ανέβουν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, θα απολαύσουν το γαλάζιο του Αιγαίου από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και θα αφεθούν στη μαγεία ενός σύγχρονου μουσικού ταξιδιού από τη Youth Undreground Orchestra στο Μέγαρο Μουσικής.

Θα συνθέσουν τις εμπειρίες από την κοινή τους ζωή, θα αποτυπώσουν τις ιδιαιτερότητες της πατρίδας τους, θα συνεργαστούν και με όχημα τη γερμανική γλώσσα, τη ζωγραφική, τον αθλητισμό, το θέατρο και το χορό, θα παρουσιάσουν μία πρωτότυπη παράσταση, στην οποία θα είναι τα ίδια τα παιδιά συγγραφείς, σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές.

Σε μια εποχή που αμφισβητείται η αξία ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Ινστιτούτου Goethe και της Ελληνογερμανικής Αγωγής που φέρνουν κοντά νέους από όλη την Ευρώπη αποκτούν μία ιδιαίτερη βαρύτητα και υπενθυμίζουν τις αρχές που αποτέλεσαν θεμέλιους λίθους του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και συνεχίζουν να αποτελούν εγγύηση για το μέλλον του. Το μέλλον όμως ανήκει στους νέους. Εκείνοι θα το οραματιστούν και θα το διαμορφώσουν έχοντας στέρεες αξίες, δημιουργικές εμπειρίες, σεβασμό και ανοιχτούς ορίζοντες.

Φίλοι και συμμαθητές από τη Γερμανία, την Κροατία, την Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας καλώς ήρθατε στην Ελλάδα!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016
33 μαθητές και μαθήτριες από 9 χώρες της Ευρώπης συναντήθηκαν φέτος το καλοκαίρι στην Ελληνογερμανική Αγωγή, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του πρώτου γερμανόφωνου Sommercamp που διοργανώθηκε από το Iνστιτούτο Goethe και την Ελληνογερμανική Αγωγή. Τα παιδιά αποχαιρέτησαν το Sommercamp με ένα πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο αλλά και με ευχές, γραμμένες σε καρτελάκια και δεμένες σε πολύχρωμα μπαλόνια που υψώθηκαν στον ουρανό.
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016
Στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρώτο διαβαλκανικό camp μία ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση από την Youth Underground Orchestra.
Τρίτη 28 Ιουνίου 2016
Επίσκεψη στο κέντρο της Αθήνας, στη Βαρβάκειο Αγορά
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο Διεθνές Sommercamp που διοργανώνει το σχολείο μας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe ακολούθησαν σήμερα την πορεία του Μαραθώνιου Δρόμου. Αφετηρία το σημείο εκκίνησης του Μαραθώνιου και τερματισμός το Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

 << Back 
Ellinogermaniki Agogi
Educational Levels
Educational Departments
Students' Projects
Graduates
Research Activity
Events
Publishing Activity
Registration of New Students
Job Positions
 Newsletter
Please insert here your email to receive information material from us.
your e-mail:
 News
Schoolbooks for the Ministry
Teachers of Ellinogermaniki Agogi have authored the official schoolbooks for Science in the 5th and 6th Grade of Primary School, and for German in High School.
συνέχεια
 
Premises
In school year 2006-2007, state-of-the-art, high-standard new school premises for all levels of education started their operation in Pallini.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  You can contact Ellinogermaniki Agogi by E-mail: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2018. All rights reserved