ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
ΘΕΜΑΤΑ
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
2010
2006

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Οι συνθήκες, οι μορφές και οι στόχοι της διδασκαλίας ξένων γλωσσών αλλάζουν συνεχώς, όπως και ο κόσμος γύρω μας. H εισαγωγή των Νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία αλλάζει τα δεδομένα, δε δίνει όμως λύσεις σε εκπαιδευτικά ζητήματα. Σημείο αναφοράς της διδασκαλίας πρέπει να αποτελούν οι μαθητές, οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν ικανότητες και δεξιότητες να δρουν και να επικοινωνούν σε μια ξένη γλώσσα.
Για να επιτύχουμε αυτό, πρέπει να εξετάσουμε διδακτικές θεωρίες, τις μεθόδους και τα σύγχρονα μέσα, να τα εφαρμόσουμε στην πράξη, να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας και να εξελιχθούμε επαγγελματικά.
Η Ελληνογερμανική Αγωγή με σταθερό το ενδιαφέρουν για την αναβάθμιση της διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας, διοργανώνει φέτος το 3ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τη διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας, με θέμα "Η γερμανική γλώσσα εργαλείο δράσης και επικοινωνίας", στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2011 στην Παλλήνη Αττικής. Το συνέδριο στοχεύει να δώσει ευκαιρίες και δυνατότητες επιμόρφωσης σε καθηγητές και καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα.
Διοργανωτής του συνεδρίου είναι η Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe και την ένωση καθηγητών γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι δωρεάν.
Στις δραστηριότητες του συνέδριου περιλαμβάνονται ομιλίες και εργαστήρια του κυρίου Prof. Dr. Hermann Funk από το Πανεπιστήμιο της Jena και του κυρίου Rainer E. Wicke (Zentralstelle für Auslandsschulwesen, Κολωνία).
Τα θέματα καλύπτουν μεταξύ άλλων τη μεθοδολογία διδασκαλίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τη διδασκαλία της λογοτεχνίας, τη δημιουργική γραπτή έκφραση, τη διδασκαλία της γραμματικής και τη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Θα χαρούμε για τη συμμετοχή σας!

Εδώ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή!




Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Μάρτιος 2015
 Κ   Δ   Τ   Τ   Π   Π   Σ 
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
[σήμερα] 




Υποστηρικτές:


Διοργανωτής:


Υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Goethe-Institut Athen Griechischer Deutschlehrerverband